tisdag 20 december

I dag fick Sadiya öppna lucka nummer 20 och igår var det Robin som öppnade nummer 19.  I går var det sista badet. Grej of the day handlade om pyramider.

På bilden har vi gjort julkort.  Vi målade också en bild av Lyckoborgen. I dag hade vi längre rast för att Anna, vår musiklärare, var upptagen med kabarén.  I morgon är det kabaré och idag tränade vi sista gången. lite nervösa är vi faktiskt.

fredag 16 december

I dag var det sista gången vi tränade inför kabarén. På idrotten lekte vi Familjen Olsson. På svenskan jobbade vi med berättelser. På engelskan tränade vi på olika djur. Vi har fått tio stjärnor. Då får vi bullar. Vi får en stjärna när vi har gjort nåt extra bra.

I dag öppnade Lovisa lucka nummer 16. I går var det Gustav som öppnade lucka 15. lucka nummer 14 öppnade Josefin.

Veckans ledtråd: Spetsiga, antika underverk

tisdag 13 december

I dag har vi tittat på förskoleklassen när de gick lucia för hela skolan. De var duktiga och bra. På badet simmade vi i båda bassängerna.  Fredrik var vikarie för Kristian. På musiken fick vi måla. På bilden gjorde vi julkort.

Vi lyssnade på boken om herr och fru Slusk. I dag fick Siri öppna trettonde luckan och i går öppnade Marius den tolfte luckan. Vi har lyssnat på tre avsnitt av Lyckoborgen. Grej of the day handlade om alpackan.

fredag 9 december

Vi har berättat för varandra om våra planeter. Då tränade vi på att lyssna på ett bra sätt.  Vi har varit i kyrkan och vi fick veta mer om Jesus födelse.

På idrotten fick vi spela fullträff. Vi har lärt oss ”Blinka lilla stjärna” på engelska. Vi fantiserade om figurerna vi målade i tisdag och skriva en berättelse om dem. Här vill fröken säga att barnen var fantastiskt duktiga. Alla jobbade superkoncentrerat i två hela lektioner :)

En liten stund på torsdag fick vi välja vad vi ville jobb med. Alla valde matte. I dag fick Ella öppna lucka nummer 9 i kalendern och igår öppnade Melwin lucka 8. På onsdag öpnnade Linn lucka 7.

i dag har vi fått lär oss om månens olika faser.

Veckans ledtråd: Ullig bergstuffing

tisdag 6 december

På bilden fick vi måla i grupper på ett stort papper och kladda. Vi skulle måla figurer.

14810266701941

På badet tränade vi på att simma ryggsim. På musiken lärde vi oss om dur och moll. Vi lärde oss om decibel också. I går fick Freja öppna femte luckan och i dag fick Nikita öppna den sjätte luckan i kalendern.

På engelskan lärde vi oss olika kroppsdelar. Yvonne har ställt ut ljus på våra bord och vi har en brasa på filmduken. Det är mysigt. Vi lyssnar på radions julkalender. Den heter Lyckoborgen.

fredag 2 december

Några fortsätter att träna inför kabarén. De andra fortsatte att träna på det som står i IUP:n. Det är bara två gånger kvar att träna. Vi har lärt oss om månen. Det får plats fyra månar i jorden. På idrotten körde vi hinderbana och citronbrännboll.

På svenskan skriver vi spökhistorier. Vi har jobbat med Gallileo Galilei.

Vi har haft vikarier som heter Pernilla och David. Det var bra och vi skötte oss bra. I dag fick Alwa öppna andra luckan i kalendern.

Veckans ledtråd: Överbrygger vatten till granne