tisdag 29 november

På badet tränade vi på att simma ryggsim. I dag har vi rest till Bokstavslandet och tränat på att skriva Kk. Grej of the day handlade om en man som hette Galileo Galilei. Han tittade långt bort i rymden med ett teleskop och upptäckte att vi roterar runt solen och inte tvärtom. Han bodde i Italien.

I dag började vi med en ny bok som hette Herr och fru Slusk. På bilden tryckte vi med korkar, sugrör, glasspinnar och klädnypor. Det blev fina målningar.

fredag 25 november

Idag så tränade vi inför kabarén. De som inte ska vara med på kabarén fortsatte att jobba med sina elevens valsgrejer.  På idrotten gjorde vi familjen Olsson på julafton och hade en stafett. Vi håller på att skriva spökhistorier.

Vi lär oss om planeter och ska ta reda på så mycket vi kan om en varsin planet. Vi såg ett bra program som hette Vims i rymden där vi fick veta mycket om solsystemet. På engelskan läste vi en ramsa om tio monster som låg i en säng.

tisdag 22 november

I dag hade vi ingen musik för Anna var sjuk. Det betydde att vi inte behövde ha så kort rast som vi brukar på tisdagar.  Det var nya lekar på TL_rasten. När vi var till Bokstavslandet  tränade vi på att skriva bokstaven Tt.

I går hade vi ingen idrott för mellanstadiet åkte skridskor. På bilden tryckte vi med schabloner. Vi har börjat träna på att lyssna och läsa mellan raderna.

fredag 18 november

På idrotten hade vi två olika banor som vi sprang i. Det var en prao på idrotten. Han hette Einar. På matten jobbar vi med ental och tiotal, multiplikation och division.

Vi svansläste och körläste på fysiken. Det handlade om solen och stjärnorna. Yvonne har lärt oss om H2O. På engelskan tittade vi på en film dä vi tränade på siffrorna och att säga hur gamla vi är.

I dag har vi jobbat med våra elevens val grejer. Vi håller på att skriva klart våra sagor.

Veckans ledtråd: Ballonger, raketer och rymden.

tisdag 15 november

Vi har varit till ishallen. Där åkte vi skridskor. Vi åkte i en bana som var som en slalombana och lekte Under hökens breda vingar.  Vi hade klassråd.  Nutidskrysset var svårt,  t ex vad heter huset där USA:s president bor? Vet ni det?

I dag har vi tagit en spruta. Den kändes nästan inte alls. Sprutan var för att vi skulle slippa att få mässlingen, påssjukan och röda hund. Efter sprutan fick vi dricka saft.  Vi var så duktiga så att vi fick en stjärna. På musiken gissade vi på olika musikstilar. Vi fick se in i Yvonnes hjärna. Vi fick veta hur hon tänkte när hon räknade addition med tiotal och ental.

fredag 11 november

På elevens val jobbade vi med det som vi vill lära oss mer om. På idrotten lekte vi lekar. Vi gjorde styrkeövningar också. Vi har slutat samla in burkar till Nepal. Vi samlade in 7100:- på Åsenskolan.

På svenskan har vi jobbat med att skriva berättelser. Vi tränar på att skriva för hand, ha mellanrum mellan orden, sätta ut punkt och att skriva berättelser med början mitten och ett slut.

Vi har börjat jobba med rymden. På musiken lekte vi charader. På engelskan tränade vi på att läsa engelska ord.