fredag 28 boktober

På svenskan skrev vi på I-pads eller med penna och papper. På elevens val jobbade vi i våra häften med det vi behöver träna på eller är intresserade av.  Vi har lärt oss om addition och kommutativa lagen. På engelskan spelade vi teater. På idrotten lekte vi bläckfisken och palla äpplen.

Ha ett trevligt lov!

tisdag 25 boktober

På badet tränade vi på att simma. I dag åkte vi till Bokstavslandet. Lilla r, n och m lurade en svordom så att lilla l blev fri. på musiken lekte vi Hela havet stormar. Vi fick också berätta om oss själva för vår nya musiklärare – Anna, och hon berättade om sig.

Grej of the Day handlade om FN. FN jobbar för att det inte ska bli krig i världen. På bilden gjorde vi lövtryck.

fredag 21 boktober

På matten jobbade vi i matteboken. Vi har varit på biblioteket. Där fick vi reda på nya böcker och lånade böcker. Vi fick beröm av Sandra för att vi var så duktiga. Affischen som vi gjorde har vi lämnat till biblioteket. Den ska vara med på en utställning nästa vecka. När vi gick till biblioteket så vi en stor vattenläcka.

På elevens val fick vi jobba med det som står i våra IUP. På idrotten lekte vi familjen Olsson, stafett  och Hajen.  På svenskan har vi jobbat med våra böcker och med Pilen. På So:n skrev vi om islam. Vi såg på en film om att alla religioner är ganska lika varandra. På engelskan tränade vi på nya ord.

Veckans ledtråd: Global sammanslutning

tisdag 18 boktober

På matematiken jobbade vi med snabbpapper och sedan i matteboken. På svenskan gjorde vi en plansch om boken om Tyra. Den ska hänga på biblioteket nästa vecka. Vi har varit och badat. Vi har målat höstbilder med höstfärger.  På SO:n hade vi Grej of the Day. Den småländska blomsterkungen var Carl von Linne.

fredag 14 boktober

På elevens val i dag fick vi jobba det vi med våra IUP:er. Nutidskrysset gick bra. På matten har vi jobbat i matteboken, talföljder och snabbpapper. Vi har skrivit om utflykten till Karlstad.

På idrotten fick dom som ville spela topsboll. Vi har lärt oss om islam och andra religioner. Vi har börjat med klassråd och igår gick Linn och Marius på elevråd.

På engelskan lyssnade vi på en berättelse, tittade i böckerna och lärde oss hur man säger i skolan. I dag sa Yvonne att alla var knasiga när de skulle ha ny planering. Hon tyckte att vi kunde lata oss lite i stället :O Knäppt va!

Veckans ledtråd: Blomsterkung från Småland.

tisdag 11 boktober

I går åkte vi buss till Karlstad. Då var vi i Mariebergsskogen. Vi fick korv och bröd till lunch. Sen åkte vi till universitetet. Där berättade några om ålar.  Vi fick också  lära oss om racerbilar. Vi fick fika också.

I dag var det trivselledarrast.  På matten jobbade vi i matteböckerna. Vi skulle jobba med Rödluvan på svenskan men vi hade inget nät så vi fick göra andra saker. Det börjar bli spännande i Alice i Underlandet.

Fröken vill skriva att utflykten till Karlstad var jättebra. Alla barn var superduktiga och skötte sig fantastiskt bra! Dom kan man åka på utflykt med fler gånger :)

fredag 7 boktober

Nutidskrysset denna vecka var lite svårt. Vi har jobbat med matematik. Vi har tränat på talföljder. Yvonne försökte göra några jättekluriga men vi klarade dom :). På svenskan läste vi i små miniböcker.

På idrotten hade vi redskapsbana. Vi pratade om olika djur på engelskan. Vi skriver om Rödluvan och vargen fast på ett lite annorlunda sätt. På So:n jobbar vi med judendomen. Yvonne berättade om Moses.

Veckans ledtråd är En fisk med många hemligheter. Det ska vi får höra om på universitetet på måndag…….

tisdag 4 boktober

På matten jobbade vi i matteboken. Vi räknade på snabbpapper också. Vi fick ett brev från leksaksfabriken. Direktören ville att vi skulle skriva till honom och berätta vad vi hette, var vi bodde och vilka leksaker vi tyckte om. På rasten lekte några tillsammans med trivselledarna. Vi lyssnade på en låt på musiken för att lära oss vad dur och moll var. I går hade vi idrott.  Det var redskapsgymnastik.  vi körde fågeldansen också. Vi har börjat läsa om Alice i Underlandet. oPå bilden fortsatte vi med våra äppeltavlor. Grej of the day-svaret var dinosaurier.