fredag 30 september

Vi har läst ut boken om Tyra. Den var bra. Vi räknar med ental och tiotal i matteboken. Vi tränar på multiplikation också. Vi hade en hinderbana som vi sprang i grupper på idrotten.  Vi körde citronbrännboll också.

Idag har vi rensat våra lådor. Vi har tränat på att räkna snabbt både plus och minus. På SO:n har vi lärt oss om Jesus.

Vi planerar en resa till Karlstad. Ni får veta mer nästa vecka.

Veckans ledtråd: Levde på krita

Trevlig helg!

 

tisdag 27 september

Idag spelade vi bingo. Vi tränade på olika former. På musiken sjöng vi var bor du lilla råtta.  På gympan lekte vi skeppsbrott och hade avslappning. Vi tränade på att skriva bokstaven Uu. På bilden tryckte vi med äpplen. På matten jobbade vi i matteboken.

Grej of the day handlade om blåvalen. Den äter bara smådjur, t ex plankton som dom suger in med hjälp av något som ser ut som en kam. Den kan bli 30 meter lång och kalven dricker 200 liter mjölk varje dag. Vi tränade på siffror och färger på engelskan.

Hej då!

 

fredag 23 september

Några jobbade med talet 5 på matten.  Vi har jobbat med den Gyllene regeln. Det är att jag ska vara mot andra som man vill att dom ska vara mot mig. Vi hade en vikarie på fredag. Han hette Niwar och var snäll. På idrotten lekte vi katten och musen.  Vi har gått till biblioteket. Vi lånade böcker och Sandra berättade om nya böcker. Nutidskrysset var lite svårt den här veckan.

Veckans ledtråd: Störst genom tiderna.

Trevlig helg!

 

tisdag 20 september

Vi har lärt oss en engelsk arbetarsång. Den heter ”Picking cotton”. Det betyder Plocka bomull. på svenskan lärde vi oss att skriva Qq. Det var trivselledarrast. Vi lekte Bulls eye. Det var kul.  Grej of the day handlade om en skidåkare – Ingemar Stenmark. Vi har rest till bokstavslandet. Där fanns det svordomar som var elaka mot lilla a. på matten lärde vi oss om multiplikation.

Hej då!

fredag 16 september

Idag var det brandövning. Det var lite läskigt för vi visste inte om det innan. Biblioteksbesöket blev inställt men vi går dit  nästa torsdag i stället.  idrotten var inställd på torsdag för att det var KM. På måndag lekte vi familjen Olsson. Vi har gått en bokpromenad. Det betyder att vi tittar i en bok där texten är borta. Först läser vi bilderna och gissar vad det handlar om och sen avslöjar vi texten.

Vi såg en film om en man som jättegärna ville ha barn och fick det när han var gammal. Han hette Abraham. På matten lärde vi oss om sträcka och tiotal och ental. Vi tjuvlärde oss att räkna med bokstäver. Det var ekvationer och algebra.

Nu ser vi fram emot tre dagars ledighet. På Måndag är det studiedag!

Veckans ledtråd: Tystlåten norrlänning som var bäst.

fredag 9 september

På svenskan gjorde vi ett test. det var långt och lite svårt men vi klarade det! Vi kämpade på och fick en belöning när vi var klara. Hurra för oss! I dag är det skoljoggen. På idrotten hade vi fullträff och hinderbana. Vi har lyssnat på Farzad och klurade på en gåta.  Vi hade nutidskryss. det var lite svårt. Vi har tittat på Lilla aktuellt. vi har haft vikarier. Det var Emma och Pernilla. När Emma var här målade vi målarbilder.

Veckans ledtråd: Fartygskatastrof

Trevlig helg!

 

tisdag 6 september

På matten lärde vi oss om multiplikation. Det var roligt och både svårt och lätt. I dag började trivselledarna att leka lekar med oss på rasten. På idrotten tränade vi på skoljoggsbanan. Vi tränade på siffror när vi hade engelska. På musiken sjöng vi en höstsång, en vänlåt, en namnlåt och skrev i våra dagböcker. Vi reste till Bokstavslandet och träffade bokstaven Ss.

Hej då!

 

fredag 2 september

I går hoppade vi höjdhopp och lekte hajen på idrotten. Vi lär oss om de gudar som vikingarna trodde på. Det var Tor, Freja, Oden, Frigg och många mer. De har gett namn åt veckodagarna. Vi fortsätter att träna på ental och tiotal. Det är roligt och ibland lite svårt. Vi har pratat om vad levens val är. Vi har tränat på att läsa och på att sammanfatta vad en bok handlar om. Då tränar vi också på att samarbeta och att skriva på dator.

Nu väntar vi på att Oxhälja ska börja. Vi ska åka karuseller, handla och gåå många mil…..

Trevlig marknadshelg!