tisdag 30 augusti

Vi jobbade i matteboken. Det handlade om korsade linjer. På svenskan pratade om olika uttryck, t ex tyst som en mus. Vi fick rita bilder till dem. Vi sjöng en sång om två bästa kompisar på musiken. Vi tränade på alfabetet på engelskan. Vi hoppade höjdhopp på idrotten. Vi hoppade 70 cm. Monica var här och berättade om Nepal. Vi ska samla in tomburkar och flaskor och skänka pengarna till ett barnhem där.

Hej då

fredag 26 augusti

Vi har lärt oss fler myter om hur världen skapades. På idrotten tränade vi på kulstötning och stafett. Dom var jättetunga. Vi fick sällskap av en stor hund. Först trodde vi att det var en varg. Vi tränade på att läsa. Till lunch idag var det köttfärssås och spagetti. Vi har lyssnat på Farzads fredagsgåta. Den var lätt. I matteboken fortsatte vi att träna på tiotal och ental. På engelska fortsatte vi att träna på färger och började lära oss om alfabetet.

tisdag 23 augusti

I dag har vi haft musik för första gången det här året. Vi fick en ny musiklärare. Hon heter Berit och gillar blåbär. Vi gjorde en ramsa om vad vi gillar.  Till mat var det kycklingsoppa. På matematiken lärde vi oss om parallella räta linjer. Det betyder att de går bredvid varandra och aldrig möts.

I går lärde vi oss om ental och tiotal. En del tränade på olika former också. På So:N igår fick vi höra en saga från Mayaindianerna om hur världen skapades. På engelskan repeterade vi färger.

Vi tränade på att läsa i olika böcker och olika grupper. Vi sprang och tog tid på idrotten. Vi hade stafett också. På bilden gjorde vi nya teckningsmappar. I går var  det skinksås och pasta till mat.

Fredag 19 augusti

Vi har börjat tvåan. Det var kul. Vi har jobbat i matteboken.  En del av oss har fått nya matteböcker. På idrotten lekte vi gammelgäddan. Det är Kristian som är gammelgäddan. Vi har skrivit på datorerna om vad vi gillar och vad vi kan. En dag gick vi till skolans bibliotek och lånade böcker. Första skoldagen hade vi rastddisko. I dag fick vi hamburgare till mat.

Fröken säger att barnen har varit suuuperduktiga. De har inte glömt nästan någonting om hur det går till här i skolan. De bara började arbeta direkt som om dom inte hade varit lediga en hel sommar.