Fredag 23 oktober

Vi har gjort en saga. Vi skrev på datorer. Vi fick bilder som hjälp till fantasin. Det var kul. Det var korvstroganoff och ris till mat i dag. Vi tattade på värsta bästa vänner. Det handlade om att föräldrarna var dumma men dom var inte så dumma ändå. Vi kollade på Bokstavslandet och där var det R och Y som var dagens bokstäver.

På rasten var det roligt. Vi såg sexorna som var utklädda.

Hej då ha ett trevligt lov!

 

Torsdag 22 oktober

Vi har haft matte. Vi jobbade i grupper med enheter. Det var potatis och fisk till mat idag. Apan kom med grejer. Vi fick lära oss om Rr. Vi gjorde rävar.

2015-10-22 13.32.10

Vi har haft idrott. Vi lekte lekar i fem stationer. Vi pratade om pulsen också.

 

Tisdag 20 oktober

Vi har haft matte. Vi jobbade med ekvationer. Vi har haft NO. Vi kollade på en film om rävar. Vi gjorde en mind-map om räven. Det var pannkakor och tomatsoppa till mat i dag. Vi har haft musik. Vi skulle lyssna på känslan i olika musik och prata om vad vi tyckte.

Hej då!

Fredag 16 oktober

Vi har haft matte. Vi fick en planeringsbok där det stod vad vi skulle göra.Vi har haft svenska. Vi läste i tokboken. Vi ritade bilder i den också.Till mat i dag fick vi välja på potatisbullar och pytt i panna.

Vi hade lekar med Pernilla på morgonen.

Veckans ledtråd är:  En svensk i världen.

Trevlig helg!

 

Tisdag 13 oktober

Vi har haft matte i matteboken. Vi jobbade med problemlösning. Vi hade NO. Vi lärde oss om igelkotten.Den är en av de äldsta däggdjuren. Den kan rulla ihop sig till en boll. Den tål inte mjölk utan man ska ge den vatten. Annars får den diarre. Det var pannbiff och potatis till mat. Vi hade musik. Vi dansade till olika musik och kände efter vilken känsla musiken ville visa. Det börjar bli spännande i Bröderna Lejonhjärta som Yvonne läser för oss.

I morgon ska vi ha bad.

Hejdå och goodbye!

Måndag 12 oktober

Vi har haft bild. Vi målade på våra teckningsmappar. Det var korv och mos till mat i dag. Vi har lekt i skogen. Vi har haft matte. Vi jobbade i matteboken. Grey of the Day var kinesiska muren. Den var 640 kilometer lång. Den har 24 000 torn. Vi har fått en ny klasskompis. Det var kul.

Hej då!

Fredag 9 oktober

Vi har haft matte. Vi jobbade i matteboken.Vi lärde oss plus eller addition som det heter egentligen. Vi har haft svenska. Vi ritade och läste i en tokbok. Dom har vi i läxa nästa vecka. Vi var potatisgratäng och grekisk biff till mat. Vi tittade på ”Värsta, bästa vänner”. Det handlade om hur det ska bli rättvist. Vi ska få en ny klasskamrat. Hon börjar på måndag.

Veckans ledtråd är: Syns ifrån månen

Trevlig helg! Have a nice weekend!

Onsdag 7 oktober

Vi har gjort en ordlista med bokstaven Vv. Apan visade saker för oss. Det var väckarklocka, vante, värmeljus, vas, vaniljsocker, visp och varg. Det var fiskgratäng och potatis till mat idag.

Vi har haft idrott. Vi lekte skeppsbrott. Vi har haft matte. Vi hade cusinairestavar och spelade ett spel med raketer. Man skulle slå en tärning och måla så många rutor i raketerna som det var på tärningen.

Hej då!

 

 

tisdag 6 oktober

Vi har jobbat med vargar. Vi har tittat på film och målat en varg. Vi gjorde en mind-map tillsammans. Det var hamburgare till mat. Vi har varit på musik. Vi sjöng och spelade. Vi spelade på trianglar och claves.

Vi jobbade på surfplattorna. Vi fick spela mattespel. Tandsköterskan kom.

 

Hej då!

Fredag 2 oktober

Det var äggakakor till mat i dag. Vi har haft engelska. Vi tränade på färger. Vi målade en buss.

Vi berättade om varandra. Vi satt två och två och frågade ut varandra och sedan berättade vi om vad vi fått veta.  Vi lekte mördarleken också.

Vi hade matte. Vi jobbade i våra matteböcker. Vi tränade på att skriva siffror och lärde oss om fler än och färre än eller krokodilgap som Yvonne kallade dom.

Veckans ledtråd är: Mmmm, vilken snäcka!

Trevlig helg! Have a nice weekend!