Tisdag 29 September

Idag har vi haft NO och vi  fick lära oss om däggdjur som vi målade. De som blev klara tidigt fick springa ett varv runt skolan.  Vi har haft musik och vi dansade kanelbullen. Det var fisk, spenat och potatis till lunch.  På matten ritade vi i olika rutor. Vi har sett på film.  Yvonne har läst för oss ur en bok.  Det var soligt på rasten.

Hej då!

Fredag 25 september

Vi firade Robin för han fyller år i morgon. Vi har lärt oss en engelsk sång. Den handlar om färger. Vi har haft svenska. Vi jobbade i våra häften. Det var korvstroganoff och ris till mat idag. Vi har haft matte. Vi målade en katt.

Veckans ledtråd är: Nästan upp till himlen.

Trevlig helg! Nice weekend!

Torsdag 24 september

Vi har haft gympa.Vi tränade på stafett. Vi hade fem olika stationer. Vi gjorde en elefant. Vi ritade av handen och vände den upp och ner.

2015-09-24 13.41.47

Det var fisk och potatis till mat i dag. Vi har haft NO.  Vi skrev texter om hösten. Vi har haft svenska. Vi tränade på a tt samarbeta, lyssna och beskriva en bild.

 

Hej då!

 

Tisdag 22 september

Det var köttfärssoppa till lunch i dag. En livsfarlig liten plutt var en groda. Pilgiftsgrodor var giftiga på huden för att dom åt giftiga insekter. De är färgglada.  Förr doppade indianerna sina pilar i giftet. En av dom är världens giftigaste djur.

Vi har haft No. Vi fortsätter att träna på årstider.

Vi har haft matte. Vi jobbade i matteboken och räknade dubbelt och hälften. Vi tittade på en film om det: Katten, musen, tiotusen. I dag handlade fruktboken om Peter och Petra som var från småfolket. De var inte större än dockor.

Hej då!

Fredag 18 september

Vi har haft besök av grodan och paddan på matten. Dom ville lära oss om dubbelt så mycket.

Vi har haft svenska. Vi gjorde spökskrift på datorerna. Vi bara skriver med alla fingrar och utan att titta vad det blir. Så här: kafioegnbs8t4328tgdbbf,mfs

Det var kycklingfajitas till lunch idag. Det var gott. Idag fyller Gustav år.

Veckans ledtråd är ”livsfarlig liten plutt”.

Hej då och ha en trevlig helg!

Torsdag 17 september

Vi har gjort lejon.I apans korg fanns det saker som började på L. Och varje gång han kommer brukar vi göra ett djur. Till lunch fick vi pannkaka och soppa.

Vi har haft idrott. Vi hade lekar. Vi läste i en varsin bok. Vi fick gå och hämta böcker i vårt lilla bibliotek utanför klassrummet. Vi har haft No. Vi lär oss om årstider. I dag tittade vi på en film med Nalle Puh.

Hej då!

 

Fredag 11 september

På morgonen läste vi i varsin bok. Det var potatis, tomatsås och järpar till mat. Vi har haft engelska. Vi kollade på en film om olika färger. Vi har haft matte. vi gjorde mönster som en kompis skulle göra klart och sedan arbetade vi tillsammans på I-pads. Vi satt i en ring i soffan och berättade vad vi var bra på. Vi läste i Lotta på Bråkmakargatan. Lotta flyttade hemifrån!

Veckans ledtråd på Grej of the day är Den kommer från USA och har deltagit i Melodifestivalen.

Hej då och ha en trevlig helg.

Torsdag 10 september

Det var kycklingsoppa och ostmacka till mat idag.  När vi gick till maten var vi så tysta att Yvonne märkte inte att vi gick förbi där hon satt och jobbade. Vi fick jättemycket beröm för det!

Vi har byggt en orm. Den är inte riktigt färdig.

2015-09-10 13.38.06

Vi har haft svenska.  Vi kollade på Livet i Bokstavslandet. Vi ringade in O och målade tre saker med O i. Vi jobbade med träd och drog streck från bilder till rätt ord. Apan hittade ostkrokarna och tog med till Backsippan men som tur var fick vi dom tillbaka.

Vi har haft idrott. Vi lekte troll, Antilop och fick klättra över plintar. Vi har börjat läsa i en ny bok – Lotta på Bråkmakargatan.

Hej då!

 

 

Onsdag 9 september

Vi har haft svenska. Vi har jobbat med bokstaven O. I apans korg fanns det en orange apelsin, ostkrokar, ost, en orm och oregano. Ostkrokarna ville Yvonne behålla själv så att inte fröken i Backsippan  1 äter upp dom som hon gjorde med marängen. Det blev pasta och skinksås till lunch i dag. Vi har haft idrott. Vi lekte Hajen, Bilkrock och Getingboll. Det var en ny gympalärare i dag. Han hette Derek. Vi har haft matte. Vi började träna på mönster.  Vi har läst ut Sandvargen.

Hej då!