Måndag 25 maj

Hej måndag idag igen

Klassvakt var Ella. Idag fick alla säga vad de ville i samlingen, vi såg också i almanackan att det var annandag pingst och Urban hade namnsdag.

Vi jobbade med finn fem fel och sedan hade vi sagostund och läste om Grodan och kärleken, kärlek övervinner allt står det i dem, en vit anka och en grön groda kan visst bli kära.

Vi hade tur att det slutat regna på rasten så vi cyklade och hoppade hage, tittade på när tvåorna hade loppis. många av barnen gillar det med loppisar.

Det är så att vid loppisen är det okej att byta saker man gjort eller ta betalt med stenar, inte riktiga pengar och inte leksaker man tar med hemifrån.

till lunch var det järpar och potatis, brun sås det var si så där smak.

på lunchrasten lekte några hund med pinnar och var i skogen.

Inne lekte några med att spela spel och några gjorde ingenting Freja fotograf.

DSCF1049 DSCF1050

Onsdag 20 Maj

Melwin var klassvakt och frågan var något ord som börjar på K

Kobra

Ko

Karusell

Kattegatt

Kanin

Kaffe

Kola

Kolaglass

Korg

Katt

Kopp

Kofta

Kök

Kula

Idag har dom nya förskoleklassbarnen varit här och hälsat och så fick dom äta i matsalen. Det var många barn här, fullt överallt.

Vid lunch fick vi kycklingpyttipanna med currysås. Sen tränade vi på brännboll i gympasalen och blev indelade  i två lag ett lag hette Marius och ett Gustav och Marius lag vann.

Det kom en regnskur idag också.

I morgon gympa och ni föräldrar kom ihåg att boka er för samtal på infomentor. Barnen ska vara med på samtalet.

hej då

Bilder från inne och ute

DSCF1036 DSCF1037

DSCF1041 DSCF1042

Onsdag 13 Maj

Idag har det inte varit en vanlig dag för vi har sett på åsenskolans vårcabare.

Vi var också med en låt som Backsippans förskoleklass skrivit, dom har skrivit några nya verser till ekorren satt i granen. den är jättebra och finns som länk i deras blogg.

Till lunch fick vi Fiskpinnar och potatis, varm sås.

På rasten började det regna igen, men några av barnen var kvar ute ändå.

Vi är lediga tills på måndag, syns då

Tisdag 12 Maj

Idag pratade vi om G- ord på samlingen

Grön

Gul

Grå

Gustav

Gröt

Gurka

Grekland

Grönland

Gorilla

Gullig

Gry

Gosig

Gummi

Vi har också gjort en vår bild till framsidan på naturboken.

Tränat på ekorrsången inför i morgon, då vi är med på cabaren kl.8.30, vi är första uppträdandet, välkomna.

Igår gick vi en promenad förbi spaden i trädet i sjukhusparken och gick sedan vidare till mausoleet vid kyrkogården och vi pratade om John Eriksson som uppfann propellern och så tittade vi också på kanonerna vid kanonudden.

Onsdag 6 Maj

Hej alla!

Idag har Freja vari klassvakt och idag skulle vi komma på ord som börjar på bokstaven C eller D

Delfin

Diabetes

Cykel

Cykelkorg

Disco

Deg

Döskalle

Christin

Christer

Carina

Dinosaurie

Sen har vi jobbat med våran bok med hemligt än så länge.

Sen slutade det regna och solen kom fram så vi kunde vara ute och cykla och några hoppade hage, en del lekte i sandlådan och där var det en stor stor spindel på ca 5 mm(superstor eller hur?)

Vi har också jobbat med ” Trulletroll nummer elva som började Själva”.

Vilket konstigt ord ”själva” gammmalsvenska  som vi fick förklara för alla barn.

Vi tränade på brännboll i gympasalen och till lunch fick vi stekt fisk kall sås och potatis.

Hej hopp sockertopp