Måndag 30 mars

Snart är mars månad slut och till helgen är det påsk så idag har vi hört berättas varför vi firar påsk. Det är en kyrkohögtid med jesus korsfästelse.

Vi  har jobbat och räknat det blev fiskar.Sen kom Pontus från klass 3 in och läste för oss om Alfons Åberg som byggde en helikopter.

Till lunch fick vi pyttipanna och rödbetor.

Några av tjejerna har haft uppträdande och sjungit ”groupie”.”

Vi lekte” katt och råtta ”nere på grusplanen efter vi hade gått kilometern.

några lekte mamma, pappa och barn och lekte grannar.

Tisdag 24 mars

idag har Lukas varit klassvakt och vi fick berätta vad vi lekte med i skogen igår:

tre stycken hackade is

hälsade på två tjejer som går på dagis

trampade i en vattenpöl

såg ett mystiskt hus av grenar

klättrade på stenarna

plockade blåbärsris

lekte krig

hittade rådjursbajs och harbajs

såg stora nedsågande träd

lekte i kojan

åkte i en iskana

gick bara runt

vi har ätit kebabpytt och vitlökssås det var sisådär gott….

vi har också varit i musiksalen och sjungit, vi fiskade upp fiskar som det stod låtar på bl a blåsippan ute i ….broder Jacob…valpen min….

vi har också varit ute i solskenet och lekt.

Tisdag 17 mars

Hur ska en bra kompis vara? Det var dagens fråga och det fanns många bra idéer.

Man ska vara snäll

Hjälpsam om någon behöver hjälp

Man ska inte bråka,knuffas eller slåss

Kunna säga förlåt om något blivit fel

Trösta en kompis om det behövs

Leka utan att kasta kottar och pinnar i skogen

Om någon är ensam så tar vi hand om dom

Vara trevlig mot varandra

Omtänksam

Dela med sig saker

idag har vi gjort lite annorlunda när vi jobbade i Naturboken, alla killar jobbade på Backsippan och alla tjejer på Mosippan, det gick superbra.

Vi har också haft ett äventyr då hönorna som bor i grannhuset rymde och smet in på skolgården. Men allt ordnade sig till slut.

Till lunch idag fick vi kebabgryta och ris.

Torsdag 13 februari

idag har vi pratat om mönster på alla möjliga sätt,Josefin var snabb att lista ut de olika sätten. Vi har också läst spökhistorier, det var läskigt tyckte några.

Vi har gått på ett snöre som sitter ute i klätterställningen, det var som att gå på lina. Det var en vattenpöl i skogen som många tyckte om…….

Det har varit lika kul idag att cykla på innergården. Idrott har vi haft med olika stationer.

Några har också spelat innebandy tillsammans med ettor och tvåor.

Äggakaka fick vi till lunch alla tyckte det var supergott och det var lingonsylt till.

☀️ hela dagen i alla fall

Hej och hå gummitå

Tisdag 10 mars

Idag en helt vanlig dag,vi har jobbat varit ute på rast i leran och cyklat på innegården, grävt i sandlådan och haft en massa kul saker för oss.

Direkt efter samlingen så kom treorna in till oss och spelade spel för deras fröken skulle på möte.

Igår gick vi en härlig promenad i solskenet och idag skrev vi naturboken om det.

Sen har vi lekt också.

Måndag 9 Mars

Några av barnen cyklade på innegården, för nu får cyklarna vara ute .Det gick lätt att hacka is i det soliga sköna vädret.

Flera av barnen har också lekt att de fiskade med hopprepen.

Vi fick idag mos och korv, kasslerskivor kvar sen i fredags.

Vi gick en promenad efter lunch och gick förbi en stor myrstack och där hade myrorna vaknat och kröp överallt.