Onsdag 28 januari

Treorna var inne hos oss och läste sagan om”Pelles pappa spelar fotboll”
Vi har också jobbat med att skriva och rita om skidåkningen vi gjorde i går på kalhyttan.
Till lunch fick vi äggakaka och lingonsylt.
Ella hade med sig den största banan vi någonsin sett.

(null)

Tisdag 27 januari

Idag när skolan började skulle vi direkt åka till kalhyttan för att åka skidor.
Frukten skulle med och skidor och stavar. Vi hade superfint väder med -3 grader och strålande sol.
I stort sett alla kämpade på och det var kul.
När vi kom tillbaka till skolan fick vi äta med de stora barnen som går i 4 och 5 an, det var lite pirrigt men det gick bra. Några hade lite svårt att äta när de stora kollade på dem.

(null)

Tisdag 20 Januari

Nu har tre tjejer i klassen hunnit fylla 7 år hipp hipp hurra till dom.
Idag har har Lukas varit klassvakt och frågan var att säga vad första bokstäver i sitt namn heter och hur den låter, nästan alla kunde det.
Vi har också hört på sagan” snurran städar” den handlar om en bustokigkatt som är lat och inget vill göra och lurar sina kompisar att städa hennes rum.

Till lunch fick vi italiensk kycklingsoppa,mjukt bröd och grönsaker.
Vi har också varit ute och lekt i snön och en del åkte stjärtlapp.

Innan vi gick hem hann vi med att se på bilderna på olika spår som togs i skogen igår…..rådjursspår…..hundspår….människospår….björnspår….trollspår…..
Zomiespår…..harspår…..musspår…..vargspår…..ja det fanns många idéer på spår en del kanske inte riktiga.

Här kommer bilder på stora bygget idag…..star wars skeppet, supersnyggt.

Onsdag 14 Januari

Oj vad isigt det är ute på skolgården och många åker kana, både med stjärtlapp och på kläderna och många slår sig på den hårda isen.Aj det gör ont.
Vi har idag haft rytmik eller lek i gympasalen som barnen säger, där gjorde vi en ny sifferramsa det var jättekul. Efter det gjorde vi stor ring och liten ring och den har vi gjort förut så alla kunde den.
Några stora barn har lurat oss att det bor ett hemskt spöke i hissen utanför hos oss, de är inte sant, det vet vi , men det är jätteläskigt att tänka på det tycker några av barnen.
Som Alfons säger”stick du stygga spöke, för du finns ju inte ”.
Vi har gjort ett vinterträd på framsidan till naturboken och skrivit vinter, för den årstiden är det nu.
Lunch idag var potatis och panerad fisk med kall sås.
Hej då! Gympa i morgon.

Måndag 12 Januari

Hej alla!
Idag har det varit ett snöoväder hela dagen, men vi tyckte det var jättekul.nästan alla har åkt stjärtlapp och pulka.
Vi har ätit köttbullar och mos.
Vi har också haft Tim och Leia från klass 3 som läst för oss idag,de har gjort egna sagor, idag handlade det om en kråka i ett träd. Sedan läste fröken en bok om de tre små grisarna……vargen var dum….
Vi har jobbat med stapeldiagram( fröken säger att det heter så)

Torsdag 8 januari

Idag började skolan igen och vi körde på för fullt med tandsköterskan direkt på morgonen.Apan Nicke var med och sprutade vatten på några av barnen, det var busigt.
Vi har lyssnat på sagan om Alfons Åberg när han är rädd för spöken.
Igår snöade det och idag har det regnat och nästan alla har varit superblöta ute idag.
Till lunch var det korvgryta och ris, grönsaker det var gott.
Efter lunchrasten var vi ner till gympasalen och dansade julgransdans, vi dansade med 5 orna.

Vi har också fått nya platser i både samlingen och matsalen alla verkade tycka det var bra nya platser.

Torsdag 8 januari

Vi har lyssnat på sagan om Alfons Åberg när han är rädd för spöken.
Till lunch var det korvgryta och ris, grönsaker det var gott.