Fredag 25 Oktober

Hej å hå, nu funkar det igen! tack Dan för hjälpen.

Nu har det gått några dagar och vi har jobbar och lekt som vi brukar. Idag var Lukas klassvakt och vi har tränat på att klippa efter linje och det blev ormar som kan användas som bokmärken. Jätte snygga!

Vi har också sett på en film om varför vi firar Halloween och Alla helgons dag, ljuständning på kyrkogårdar. Sen var det avsnitt 11 på bokstavslandet och det handlade om K och Q som låter lika.

Efter vi hade ätit Spagetti och köttfärssås var det dags att åka till simhallen, idag tränade alla och kämpade på.

Nästa vecka är det lov från skolan ha det gott och trevlig helg

En härlig måndag 20 Oktober

Idag har vi jobbar med ” Trulletroll nummer fyra, red på en myra” skrivit och målat, men oj vad slarviga en del av barnen är, det får vi bli bättre på.

På lässtunden läste vi en bok som heter ” Skrik och bajs” den handlade om en tjej som fick en lillebror som bara bajsade och skrek, så hon ville lämna tillbaka lillebror…. men sen så växte han till sig och då gick allt bra.

på rasten var det tre tjejer som ramlade i linbanan och slog sig men det blev inga sårskador som tur va, men plåster är bra…….det rimmar……

Vi har var i skogen och gjort svårare naturrutor idag, det var lurigt och så kan man fotografera annat än det man ska …….????

Torsdag 16 Oktober

Idag har vi haft Robin som klasvakt och han kan nästan läsa alla barnens namn ..WOW.. vi fick idag som fråga välja på om vi gillade stjärna eller måne och det blev stjärna som fick flest röster.

Mitt i samlingen gick brandlarmet och vi fick snabbt ta på skor och en jacka och gå upp till flaggstången, där skulle vi stå på ett led och fröken kollade så att alla var där, och det var vi.

Fast vi visste om att det var brandövning för vi skulle träna  på det så vi vet vad vi gör om det brinner på riktigt, de stora barnen visste ingenting.

Till våren blir det brandövning igen men då får vi inte veta det i förväg.

vi har ätit hamburgare och mos idag, det var gott.

Efter lunch gick vi en längre promenad som gympa, Lovisa och Melwin fotograferade under den, bilder kommer snart.

Idag fick en av barnen gå hem tidigare för vi upptäckte en stor lus i dess hår. Så snälla föräldrar kolla i barnens hår så vi kan bli av med dessa löss. Vi tittade även på en kort film om löss, den var kul.

Onsdag 15 Oktober

Hej!

idag var frågan fri, men alla  kom in på sjukdomar, det var både benbrott och sårskador. Alla hade någon som råkat ut för något även bara tagit blodprov.

” Troll nummer tre har kepsen på sne” har vi skrivit och målat idag.

Vi läste sagan om rödluvan och vargen dog på slutet som alltid i sagan och den döds på olika sätt  i olika versioner av sagan.

Vi har också målat löv med kladdkritor och klippt vårat namn ur tidningar. Det blev jättebra.

Några har hoppat hopprep och några var i skogen, flera gungade i kompisgungan.

Vi har ätit potatisbullar och blodpudding.

oj vi glömde berätta att igår gjorde vi rävar av löven vi lagt i press.

Måndag 13 Oktober

Josefin var klassvakt och frågan var idag hur vi kom till skolan

6 st åkte bil

3 åkte buss

4 gick till skolan

1 åkte cykel

Jobbet idag var att rita av skolvägen, det ska skickas iväg till trafikkalendern och sen hoppas vi att det kommer en julkalender på posten.

potatis och fisk fick vi idag till lunch men det var varm sås, nästan alla ville ha kall sås.

Idag när vi skulle gå till skogen var det 7 barn som ramlade och slog sig på vägen det var nästan som om det var is ute.

Iskogen hade vi ett uppdrag där vi skulle sammarbeta i olika grupper med att göra naturrutor.

ordet samarbeta betyder- att man hjälps åt och måste hålla ihop.

Efter jobbet i skogen lekte både killar och tjejer tillsammans.

Tisdag 7 Oktober

Lukas var klassvakt och idag fick vi en bokstav i samlingen och då fick vi berätta vad de hette och vilkent ljud de har.

Vi har också jobbat med att göra höstträd till framsidan till naturboken.För nu är det höst ute och alla löv faller ner från träden men först blir dom grön, röd, gul, orange bruna.

Vi har ätit kebabgryta med ris.

Måndag 6 oktober

Hej svejs!

idag har vi jobbat med ” Troll nummer två som kan stå på tå” alla kan nästan rimma och är jätteduktiga.

Vi har också lekt en del både ute och inne. Vi håller både på med att göra pärlplattor, väva, måla med vattenfärg, spela spel och mycket annat…….

Vi har också ätit grekisk färsbiff, pot och brun sås.

Fredag 3 Oktober

Oj vad dagarna går fort.

Vi har idag på samlingen pratat om olika vägmärken som vi känner igen och som kan finnas på vägen till skolan.

Efter det fick vi göra vägmärken och måla och klippa, klistra alla var jätteduktiga på att klippa. vi kommer också träna på att klippa svårare saker

.På rasten var det flera som lekte krig och några spelade fotboll efter rasten gick vi in och såg på Bokstavslandet som idag handlade om R och Y

Till lunch fick vi kycklingpanna och currysås och supergoda grönsaker.

Efter lunchrasten gick vi promenad runt skolan och tittade efter vägmärken, det fanns många. Fotade dom idag gjorde Ella och Lukas.

Onsdag 1 Oktober

Ny månad som heter Oktober och inatt är det halvmåne, det är saker som stod i almanackan idag. jo just ja det var Ragnar och Ragna som har namnsdag också.

Lovisa var klassvakt och idag fick vi berätta vad vi var bra på… det var olika förslag såsom, Åka skridskor, cykla, sköta hästar, rida, måla, skriva, bygga snökojor, plocka svamp. tänk att det finns så många duktiga på olika saker.

Vi har idag målat en ramsa, så här går den:

En prick och en prick till

och en näsa som en sill,

ett huvud som är runt

och en munsom pratar strunt,

en hals och lite hår sen gör vi

en kropp som är stor och tjock,

knäpp, knapp, knopp

så har vi gjort en rock,

hans armar är långa och fingrarna många,

två ben ska han ha och fötter är bra,

tio tår i en fart och sen är det klart.

Bilder från lek inne och ute…….