Torsdag 28 Augusti

Alla fick idag frågan vilket efternamn man hade nästan alla kunde det. Astrid skolsköterskan hälsade på oss idag.

Idag har flera lekt krig igen och det tycker dom är kul, dvs killarna och tjejerna jagar varandra.

Pasta och skinksås har vi ätit idag.

Idrott har vi haft idag och vi jobbade på olika banor, en bana rullade vi runt och trampade på balanspluttar, vi fick krypa under madrasser. hoppa hopprep, klättra över plint och hoppa ner i matta, voltade över stång. Nästan alla gillade det.

Tisdag 25 Augusti

Hej!

Nikita var klassvakt idag och frågan var vilket tv program man gillade.

några gillade labyrint och sen var det massor med förslag.

Vi skrev om vad vi gjorde i skogen igår och vi plockade bär.

Vi läste en bok som hette ” Hundralappen ”.

Till lunch fick vi kycklinggryta och ris.

Några av killarna lekte krig mot tjejerna, men det gillade dom inte. Några av tjejerna lekte kakken med de större tjejerna i 3 och 5 an.

Lite bilder från idag…….

Måndag 25 Augusti

Idag var Marius klassvakt och idag var frågan fri- man får säga/berätta vad man vill.

Vi jobbade med att måla saker i sin rätta färg- kräftor, röd- citron, gul osv.

Sen hade vi läsestund och fick höra sagan ”palles pappa tvättar bilen”. den var jättekul.

Lunch- Mos och korv och goda grönsaker.

Måndagar går vi till skogen och idag var det att vi skulle plocka blåbär och lingon, det blev ca 1 liter.

Fredag 22 Augusti

Hej!

Vi börjar dagen med samling och idag fick vi frågan vilken favoritfärg vi hade, flera tyckte röd var fint.

Robin var klassvakt och fick hjälpa till med olika saker under hela dagen.

Efter samlingen hade vi bild och målade och gjorde vikpapper och limmade. Sen hade vi lässtund och läste om” Vargen och det lilla lammet”.

Sen var det fm rast och efter den skulle vi se ett avsnitt på ” Bokstavslandet” med backsippan alla var jätteduktiga.

Till lunch idag fick vi spagetti och köttfärssås med en massa grönsaker, det var gott.

Vi tog oss en pyttepromenad runt skolan och då började det ösregna så vi blev blöta.

Vi tog lite bilder inne och ute idag, Hej då!

Torsdag 21 Augusti

Idag har vi haft upprop för att se vilka barn som går i klassen och vad alla heter, det var synd att tre av barnen fått magsjuka…..inte kul…..

Vi fick svara på en fråga i samlingen, vad vi tycker om att leka med, sen fick vi rita det i målarboken som vi fick av fröken och en blyertpenna och kritask fick vi också.

Vi har ätit i matsalen och det var pannkaka mums, det var gott.

Efter maten gick vi ner till gympasalen och lekte några lekar bl a En bonde i vår by….Backsippans förskoleklass var också med.

Sen hade vi rast och till sist innan avslutningssamlingen fick vi leka med vad vi ville.

Hej då för idag!

Hej världen!

Hallå nu startas det en ny blogg och vi som bloggar är en Förskoleklass som heter mosippan, vi finns i värmland.

Vi i klassen är 14 barn och vi börjar skolan i morgon 21 Augusti och det ska bli jättekul……….så följ oss så får ni se vad vi gör.